You are not logged in.

#1 2020-01-12 7:32 pm

hellbyte
Member
Registered: 2020-01-10
Posts: 3

Can not query API

Hello,

I have noticed connection freezes on form submit on my website. I checked error logs from my MODX cms and noticed that it cannot connect to http://api.stopforumspam.org/

Then i tried to check it manually, error was confirmed after a long delay I got an answer:

wget http://api.stopforumspam.org/api
--2020-01-12 21:24:03--  http://api.stopforumspam.org/api
Resolving api.stopforumspam.org... 192.124.249.168, 2a02:fe80:1010::18:2
Connecting to api.stopforumspam.org|192.124.249.168|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 502 Bad Gateway
2020-01-12 21:24:35 ERROR 502: Bad Gateway.

However I can successfully connect to http://api.stopforumspam.org/ without api in the end.

A few days ago problem was present at different IP's and networks of one provider. Today I found that it stopped working from IP of another ISP, so the problem is probably at SFS end.

If I open /api in browser I get cloudflare's error:
Error 502 Ray ID: 55417fff73f08b0e • 2020-01-12 19:23:05 UTC
Bad gateway

Someone else have same issues ? any ideas ?

Offline

#2 2020-01-13 5:57 am

Oblivian
Member
Registered: 2018-11-04
Posts: 36

Re: Can not query API

.com, .org depreciated

https://www.stopforumspam.com/forum/viewtopic.php?id=8954

Offline

#3 2020-01-13 1:30 pm

hellbyte
Member
Registered: 2020-01-10
Posts: 3

Re: Can not query API

if both .com and .org are not deprecated, what addr should be used then ?

First ISP, both .com and .org is not working:

# wget http://api.stopforumspam.com/api
--2020-01-13 15:24:46--  http://api.stopforumspam.com/api
Resolving api.stopforumspam.com... 104.25.136.22, 104.25.137.22, 2606:4700:20::6819:8916, ...
Connecting to api.stopforumspam.com|104.25.136.22|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 502 Bad Gateway
2020-01-13 15:25:17 ERROR 502: Bad Gateway.

# wget http://api.stopforumspam.org/api
--2020-01-13 15:26:16--  http://api.stopforumspam.org/api
Resolving api.stopforumspam.org... 192.124.249.168, 2a02:fe80:1010::18:2
Connecting to api.stopforumspam.org|192.124.249.168|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 502 Bad Gateway
2020-01-13 15:26:47 ERROR 502: Bad Gateway.

Another ISP:

Today .org is WORKING and .com is NOT working. But 2-3 days ago at this isp .com worked.

Offline

#4 2020-01-13 1:48 pm

Snowhog
Member
From: Minnesota
Registered: 2012-09-09
Posts: 58
Website

Re: Can not query API

Access site using https://


Administrator - Kubuntu Forums . Net
"It is a capital mistake to theorize before one has data." - Sherlock Holmes
Using Kubuntu Linux since March 23, 2007
National Rifle Association Patron Life Member -- "From my cold, dead hands!"

Offline

#5 2020-01-13 9:22 pm

Alex Kemp
Moderator
From: Nottingham, England
Registered: 2009-12-02
Posts: 2,140
Website

Re: Can not query API

The current SFS examples on using the API show a HTTP (rather than HTTPS) url. That was because of a significant number of ISPs having problems issuing HTTPS accesses (and yes, I agree, that is bizarre in 2020 yet it is what some folks still have to deal with).

Use a HTTPS url if you possibly can.

Offline

#6 2020-01-14 1:05 am

hellbyte
Member
Registered: 2020-01-10
Posts: 3

Re: Can not query API

https - same behaviour. But I have found the reason. The problem is reproducing when request is empty (no arguments provided). Bug is present on ISP1 (both .com and .org domains) and on ISP2 (problem only at .com, .org - is ok).
According to call without arguments to .org domain from ISP2 result should be:
<response success="false">
<error>request not understood</error>
</response>
So O think it is a problem on server side when processing GET arguments

Offline

#7 2020-01-14 5:52 am

Alex Kemp
Moderator
From: Nottingham, England
Registered: 2009-12-02
Posts: 2,140
Website

Re: Can not query API

I've pinged pedigree (and thanks for that helpful feedback).

Offline

#8 2020-01-19 8:02 am

pedigree
uıɐbɐ ʎɐqǝ ɯoɹɟ pɹɐoqʎǝʞ ɐ buıʎnq ɹǝʌǝu ɯ,ı
From: New Zealand
Registered: 2008-04-16
Posts: 6,817

Re: Can not query API

passing the api no data should give a 502 error, not a bad gateway error but it's generating one anyway.  i'll go over all the rules when im back from the nightmare of travel, but the api will shortly be running entirely on the cloudflare serverless platform, which will handle all the mixtures of domains

Offline

#9 2020-01-19 8:12 am

pedigree
uıɐbɐ ʎɐqǝ ɯoɹɟ pɹɐoqʎǝʞ ɐ buıʎnq ɹǝʌǝu ɯ,ı
From: New Zealand
Registered: 2008-04-16
Posts: 6,817

Re: Can not query API

i've checked all the nodes and they're all working.  if your provider is messing with the http connection then you could get that error.  i dont see sucuri with any new endpoints that i need to have added to the firewall, and i cant replicate a 502, only a 503

Offline

Board footer

Powered by FluxBB

Close
Close